Izjava rodbine i prijatelja zatvorenika u Grčkoj

Mi smo RODBINA i PRIJTELJI ZATVORENIKA. Mi, koji smo jednog dana nasilno lišeni zagrljaja, ljubavi i brige, smo prijatelji ljudi koje je država lišila slobode.

Mi smo, zbog izglasavanja monstruoznosti zvane zakon o zatvorima visoke bezbednosti, odlučili da udružimo naše snage i svim mogućim sredstvima pomognemo zatvorenima.

Shvatajući da nijedan zatvor kroz istoriju nikada nikoga nije popravio i verujući u potpuno ukidanje ove zastarele institucije, dajemo podršku:

-Svim političkim zatvorenicima, anarhistima i komunistima.

-Svim ostalim zatvorenicima koji se unutar zatvora drže sa borbenom dostojansvenošću (ne i cinkarošima, dilerima droge, onima koji sarađuju sa vlastima, članovima nasilničkih kružoka i onima koji ih održavaju).

Premda u budućnosti, u skladu sa našim mogućnostima, podrška zatvorenicima može dobiti mnoge različite forme, počećemo sa sledećom praksom:

1. Objavljivanjem zakona i odredaba koje imaju za cilj potpuni napad države na zatvorenike (zakon o zatvorima C tipa itd.)

2. Praćenjem njihovih sudskih borbi (suđenja, transfera, zahteva za oslobođenjem, hospitalizacija) i objavljivanjem vesti o slučajevima svakog arbitrarnog metoda koji sudstvo bude primenilo protiv zatvorenih.

3. Osuđivanjem svih vrsta arbitrarnosti sistema zatvorske policije i opštih uslova stavljanja u pritvor.

4. Direktnim intervenisanjem po pitanjima koja se tiču zdravstvenog stanja zatvorenih i njihovih osnovnih potreba.

Koristićemo sva sredstva i načine javnog informisanja.

Rodbina i prijatelji zatvorenika

Ukoliko želite da stupite u kontakt sa nama, pošaljite e-mejl na: sygeneis-filoi@espiv.net

Izvori: 1, 2

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *