Grčki zatvori: Tekst anarhističkog štrajkača glađu Nikosa Maziotisa o štrajku glađu članova/ica ZVĆ

fuerza

Politički zatvorenici su trenutno, odnosno od od 2. marta 2015., pokrenuli štrajk glađu u grčkim zatvorima. Neki od njih, kao i ja, imaju zajednički kontekst zahteva u pogledu: ukidanja “antiterorističkih” zakona, ukidanja zakona o kapuljačama i zatvorima tipa C i puštanja osuđenog člana 17N Savasa Ksirosa iz zdravstvenih razloga.

U isto vreme, politički/e zatvorenici/e Zavere vatrenih ćelija takođe su započeli/e štrajk glađu zahtevajući puštanje članica svoje porodice koje su nedavno uhapšene i smeštene u preventivni pritvor nakon što je otkriveno da su članovi/ce ZVĆ organizovali plan bekstva iz zatvora Koridalos.

Bez obzira na razlike u zahtevima, podržavam borbu zatvorenika/ca ZVĆ po pitanju njihovog zahteva. Uprkos političkim razlikama među političkim zatvorenicim/aca i problema koji su se među njima javili, uprkos različitim kontekstima štrajkova glađu, verujem da solidarni/e, anarhističko-antiautoritarni prostor, treba da podržavaju sve političke zatvorenike/ce. Pred represijom niko ne bi trebalo da ostane sam.

Nikos Maziotis, član Revolucionarne borbe
zatvor tipa C Domokos

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *