NIČIJI ŽIVOT NIJE ILEGALAN! SOLIDARNOST U BORBI SA 300 RADNIKA EMIGRANATA

25. 1. 2011. god. u centru Atine, u zgradi Pravnog Fakulteta (ul. Solonos), 250 emigranata-radnika je započelo štrajk glađu. Takođe, 50 emigranata-radnika koji štrajkuju glađu u Centru rada u Solunu zahtevaju: bezuslovnu legalizaciju svih emigranata koji žive i rade u Grčkoj.

Od samog početka ovog koordiniranog masovnog štrajka glađu, predstavnici države su izjavili da se ova pomama suočava sa nečuvenom samo-organizovanom društevnom borbom. Ujedinjeni, vladini lakeji, izveštavači udruženih medija i sve vrste fašista zahtevaju evakuisanje štrajkača iz zgrade Pravnog Fakulteta, uz pretnju narušavanjem akademskog azila invazijom represivnih snaga demokratske hunte.

Komunikacioni rat Vladine propagande je nemilosrdan i vulganaran kao i uvek: U trenutku kada 300 boraca emigranata rizikuju svoje živote zarad društeve jednakosti i pravde, za jednaka radnička prava i jednake obaveze, bitange koje su na vlasti pričaju o” demokratskoj legitimaciji” i prete napadom na akademski azil. Oni su ti koji su odgovorni za siromaštvo grčkog naroda, oni su ti koji su poslali okupacionu vojsku u domovine miliona emigranata i izbeglica, oni su ti koji smanjuju penzije i plate i koji su doveli do nezaposlenosti znatnog dela populacije , pri tom osuđujući na bedu i siromaštvo lokalno stanovništvo i emigrante, oni su ti koji praktikuju “zavadi pa vladaj” u sklopu sa nemilosrdnim ”društvenim kanabalizmom”, oni su ti koji grade zid srama, u Evrosu i koji su odgovorni za tiho ubijanje hiljada bližnjih na Jugoistočnoj granici Evropske Unije.

U odlučujućim satima, država Grčka pokušava da manipuliše “javnim mnjenjem” ne bi li ozakonila operaciju protiv 300 štrajkača glađu u vojnom stilu. Stoga, ono šta je sada više nego neophodno jeste maksimalno obelodanjivanje istine, takođe i aktiviranje kontra informacija koje su dostupne međunarodnim društvenim i političkim pokretima, ne bi li sprečili ovo da se desi.

Pozivamo sva društva i grupe, sve mreže i pojedince, da direktno učestvuju na bilo koji način u solidarnoj borbi za odbranu prava emigranata-radnika, njihove bezuslovne legalizacije i otpora protiv monstruoznih mreža i gazda grčke Vlade koji klevetaju njihovu opravdanu borbu i organizuju njeno nasilno suzbijanje.

Borba 300 emigranata koji štrajkuju glađu je naša borba!

Solidarnost je naše oružje!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *