Kontakt

Kako biste doprineli svojim prevodima, redigovanjem-korekcijama tekstova i/ili originalnim materijalom za objavljivanje, poput novosti sa ulica, izveštajima sa akcija, saopštenjima i izjavama o preuzimanju odgovornosti, tekstovima zatvorenih ili progonjenih drugova i drugarica, pozivima i najavama, pamfletima i lecima, tekstovima i člancima (osvrti, mišljenja...) i tako dalje, pišite na contrainfo(at)espiv.net

Grčka: Zajednička akcija pandura i nacista u Atini; u Patrasu demolirane prostorije Zlatne zore

Dana 9. maja 2012., samo nekoliko dana nakon izbora na kojima je svaki drugi pandur glasao za naciste, pandursko-nacistička ekipa je sprovela zajedničku operaciju protiv imigranata – uličnhih trgovaca u okolini Atinske škole za ekonomiju i biznis (ASOEE), kao i anarhista koji su priključili kao podrška imigrantima. Okršaji ove vrste se dešavaju već neko vreme jer policijske jedinice za razbijanje demonstracija pokušavaju da sprovedu dogmu “nulte tolerancije” i “očiste Atinu” u diskursu koji odjekuje kao onaj Zlatne zore (nacističke partije), a koji sprovode “socijalistički” ministri Hrisohoidis (javni red) i Loverdos (zdravlje).

Tokom operacije koja se desila u sredu, panduri su otvoreno sarađivali sa članovima nacističke partije Zlatna zora. Ovaj tim je sarađivao i mnogo puta ranije, bilo otvoreno ili prikriveno. Na video snimku članovi Zlatne zore uzvikuju “Grčka pripada Grcima”, vitlaju štanglama i bacaju kamenice na anarhiste koji uzvikuju “konzerve tek treba da istrule” što je referenca na egzekuciju (čak ubijanja i konzervama) članova naci-kolaboracionističkog Sigurnosnog bataljona od strane partizana EAM-ELAS u septembru 1944. nakon bitke u gradu Meligalasu na severozapadu Peloponeza.

Lepe vesti stižu iz Patrasa – tokom noći 10. maja anarhisti ponovo demolirali prostorije nacističke partije Zlatna zora.

12. maja 2012., oko 40 nacista je pokušalo da napadne ulične prodavce afričkog porekla na trgu Nea Smirni u Atini. Imigranti su uz pomoć ljudi koji su sedeli u okolnim lokalima odbili nacistički napad. Prošle noći je u susednoj oblasti Kalitei još jedan imigrant napadnut i izboden, a pre dva dana nacisti su napali imigrante iz Egipta.

izvor

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>