Kontakt

Kako biste doprineli svojim prevodima, redigovanjem-korekcijama tekstova i/ili originalnim materijalom za objavljivanje, poput novosti sa ulica, izveštajima sa akcija, saopštenjima i izjavama o preuzimanju odgovornosti, tekstovima zatvorenih ili progonjenih drugova i drugarica, pozivima i najavama, pamfletima i lecima, tekstovima i člancima (osvrti, mišljenja...) i tako dalje, pišite na contrainfo(at)espiv.net

Francuska: Novi skvot u gradu Nansi

Više od mjesec dana, mi – kolektiv nezaposlene omladine, “nestalnih” radnika i radnica te studenata i studentkinja, okupiramo kuću koja je napuštena već tri godine, a koja se nalazi na adresi Libération Avenue 103, u Nansiju.

Ovim gestom, pored mnogih drugih, namjeravano raskinuti sa robnim mentalitetom ovog jebenog svijeta i svom diskriminatorskom logikom koja ga prati, bez obizra da li je ona seksistička, homofobična, rasistička ili klasistička. Suprotstavljamo im načine života koji se zasnivaju na besplatnosti i uzajamnoj pomoći, samoupravljanju i solidarnosti.

Protiv privatne svojine i društvene isključenosti, protiv kapitalizma, ponovo prisvajamo naše živote, skvotiramo prazne zgrade.

Prostor je otvoren. Možeš nas kontaktirati na auxenfantsterribles[at]riseup[dot]net

Izvor: le chat noir émeutier

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>