Ženski zatvor Koridalos: Tekst anarhistkinje Angelike Spiropulu

ins

Već dva meseca, nakon otkrivanja plana za bekstvo članova/ica Zavere vatrenih ćelija, pokrenut je lov na veštice u svim pravcima. Međutim, otkako sam uhapšena i nakon toga, stvari su izmakle kontroli, sa kerovima iz protiv-terorističke jedinice koji su prešli sve granice. Očigledno, konstantno i nepokajničko delovanje nekih ljudi, koji tvrdoglavo odbijaju da prihvate autoritet tamničara koji ih svake noći zaključavaju u beton, razbesnelo je sve one koji ne mogu da razumeju šta znači živeti ponosno i dostojanstveno. Oni se neće zadovoljiti onima koji su otvoreno stali protiv njih već, sada, za metu uzimaju one koji/e su, uprkos činjenici da sa nama nemaju nikakv politički odnos i vezu, odlučili/e da ne napuštaju svoje ljude, niti da okrenu leđa progonjenima. Ipak, koliko god prljavo da igraju ne mogu nas naterati da odstupimo. Na svaki njihov udarac, odgovorićemo napadački i uvek uzdignute glave. Neaktivnost i pasivnost nisu naše osobine. Zato, od 2.3.2015., učestvujem u štrajku glađu, zajedno sa drugovima iz Zavere vatrenih ćelija – zatvorska ćelija, zahtevajući trenutno puštanje majke Hristosa i Gerasimosa Cakalosa, kao i Gerasimosove devojke. Odlučni smo da idemo do kraja.

“Ni korak nazad!”

P.S. Trebalo bi reći mnogo više; ipak, važno je biti u stanju i razdvojiti okolnosti, a ono što je sada bitno jeste trenutno puštanje onih koji nemaju nikakve veze sa slučajem. Sve ostalo može da čeka. Sve što mogu da kažem za sada jeste da ovo nije početak, a definitivno nije ni kraj priče, već je reč o putu, i tu leži lepota.

TRENUTNO PUŠTANJE RODBINE ČLANOVA ZAVERE VATRENIH ĆELIJA

PODRŠKA BORBI SVIH ŠTRAJKAČA/ICA GLAĐU

1. Za ukidanje antiterorističkog zakona A’ (član 187)
2. Za ukidanje antiterorističkog zakona B’ (član 187A)
3. Ukidanje zakona o kapuljačama
4. Ukidanje zatvora tipa C
5. Oslobađanje Savasa Ksirosa iz medicinskih razloga
6. Ukidanje odrebe o prisilnom uzimanju DNK (i generalno, policijske manipulacije kontruisanjem krivice kroz uzorke DNK)

Angeliki Spiropulu,
ženski zatvor Koridalos

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *