Grčka: Saopštenje potpisano od strane svih zatvorenika krila E1 zatvora tipa C Domokos

Zatvorenik Jorgos Sofijanidis je u petak 27. februara 2015., započeo štrajk glađu zahtevajući premeštaj u zatvor Koridalos (gde je bio zatočen do novogodišnje noći) kako bi bio u mogućnosti da prisustvuje studijama u istom regionu u kojem se nalaze obrazovne institucije na koje je već primljen (sem toga, jedna od tih škola radi unutar zatvora Koridalos). Sledi saopštenje svih zatvorenika krila E1 zatvora maksimalne bezbednosti Domokos.

Mi, svi zatvorenici koje trenutno drže u specijalnom krilu E1 zatvora unutar zatvora, zatvoru tipa C Domokos, objavljujemo da ćemo se od danas 27. februara 2015. uzdržavati od zatvorskih obroka, a u podne ćemo odbiti da uđemo u ćelije.

Stojimo uz našeg kolegu zatvorenka, štrajkača glađu Jorgosa Sofijanidisa i tražimo da bude premešten nazad u zatvor Koridalos, u suprotnom rizikuje da izgubi ikakvu mogućnost studiranja na pirejskom Tehnološkom obrazovnom institutu (gr. Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος, TEI) i Institutu za stručno osposobljavanje (gr. Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης, IEK) Koridalos.

Zahtevamo da specijalni uslovi pritvora kao i varvarski i nehumani zatvori tipa C budu ukinuti.

Naša mobilizacija će se nastaviti sve do trajnog ukidanja zatvora tipa C.

Kostas Gurnas
Nikos Maziotis
Dimitris Kufodinas
Jorgos Sofijanidis
Janis Naksakis
Aleksandros Meletis
Konstantinos Meletis
Vasilios Varelas
Muhamed-Said Elcibah
Aleksandros Makadasidis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *