Poziv izbeglicama koje žive u Nemačkoj

Poziv tražiocima azila, izbeglicama i imigrantima u Nemačkoj. Širite što dalje, pogotovo ljudima koji žive u Nemačkoj i koji mogu podržati ili proširiti vest o ovoj akciji i protestu

Ukoliko živiš u Nemačkoj – potraži najbliži izbeglički kamp, odštampaj ovaj poziv i distribuiraj ga u izbegličkim kampovima. Večina izbeglica nema internet.

 Poziv: Protestni marš izbeglica do Berlina 2012.

Da bi postigao slobodu, čovek ne treba da stoji u redu, već da ga narušava

Svi vi, tražioci azila, koji živite u nehumanim uslovima u Nemačkoj i koji vidite da vaši i životi vaše dece vode u postepenu smrt, vi koje poput zatvorenika drže u kampovima za tražioce azila, vi koji se suočavate sa svim aparthejdskim diskriminatorskim uslovima koji vas tretiraju kao građane drugog reda, vi koji stalno strepite od naloga o deportaciji, vi koji se nalazite u najnižim slojevima društva, vi koji na svojim leđima nosite svu težinu nepravednog društva i kojima se dopušta samo jedna stvar – potčinjavanje surovom i nehumanom ograničavanju putovanja – SADA je vreme da ustanete protiv svega ovoga!

SADA je vreme da se pobunimo jer više ne želimo da budemo pasivni svedoci smrti niti jednog od nas jer nečovečno postupanje prema tražiocima azila u Nemačkoj može dovesti do postepene ili iznenadne smrti svakog od nas. Sada, pet meseci nakon početka protesta tražioca azila u Nemačkoj (započetih 19. marta 2012. u Vircburgu/Würzburg) koji su na ustanak inspirisali i tražioce azila u drugim gradovima, pokret koji je ojačao otporom i istrajnošću samih tražioca azila, sprema se na mnogo veći korak.

NEĆEMO poštovati zakone koji ne poštuju nas, kao ljudska bića.

Tražioci azila i izbeglice koji su u štrajku širom Nemačke i koji su pokrenuli snažan i koordinisan zajednički protest, doneli su odluku da novu akciju pokrenu 8. septembra: tog dana će tražioci azila krenuti ka Berlinu iz dva različita pravca i nakon okupljanja u tom gradu pokazaće nemačkoj vladi da će svaka akcija u smeru sprovođenja nečovečnog zakona o deportaciji naići na odgovor od strane pokreta tražioca azila i da neće ostati bez otpora. Izbeglice će vikati snažnije i glasnije nego ikada do sada i nastaviće svoju borbu sve do ukidanja kampova za tražioce azila i katastrofalnih uslova koji u njima vladaju. Okupljanjem u Berlinu, tražioci azila će aktivno iskazati neposlušnost diskriminatorskom zakonu o ograničenom putovanju koji primorava azilante da ostanu u određenom području/oblasti.

Ova dobro koordinisana akcija, koju organizuju sami tražioci azila i koja je nezavisna od bilo koje političke partije ili grupe, predstavlja način da snažno izrazimo naše protivljenje zakonu “o ograničenom putovanju”.

Kao što je pomenuto ranije, marš ka Berlinu će istovremeno krenuti iz dva različita pravca: jedna kolona tražioca azila krenuće peške iz Vircburga ka Berlinu, dok će ostali koristiti prevozna sredstva i proći kroz zapadnu Nemačku. Ova dva marša će istovremeno stići i spojiće se, udružiti, u Berlinu. Akciju će prvo pokrenuti tražioci azila iz dve pokrajine u južnoj Nemačkoj (Bajern/Bavarska i Baden-Virtemberg), ali neće ostati ograničena na ove dve pokrajine. Svi tražioci azila koji žive u kampovima i mestima koji se nalaze na putu ka Berlinu biće posećeni i pozvani da se priključe protestu.

Pozivamo sve tražioce azila koji, kao i mi, ne žele više da trpe neljudske uslove i koji su se na različite načine bunili protiv tih uslova, da nam se pridruže, da zajedničkim snagama borbu za prava tražioca azila koja traje decenijama dovedemo do njenog dugo očekivanog cilja. U Berlinu ćemo stajati jedni pored drugih, ruku pod ruku, rame uz rame, solidarno i još jednom ćemo objaviti naše legitimne zahteve:

– zahtevamo ukidanje svih kampova za tražioce azila u Nemačkoj

– zakon o deportaciji je neljudski zakon; zakon koji služi isključivo političkim i ekonomskim interesima onih koji su na vlasti i koji imaju moć; taj zakon se mora ukinuti

– zahtevamo ukidanje zakona o ograničenom putovanju za tražioce azila

Svim tražiocima azila, izbeglicama i imigrantima u Nemačkoj:

Svi smo, iz različitih razloga, napustili zemlje u kojima smo živeli i svi smo došli u ovu zemlju nadajući se boljem i sigurnijem životu. Većina nas je prešla na hiljade kilometara, prolazili smo kroz razne vrste agonija, opasnosti i patnji kako bi došli ovde. Tolerisali smo i trpeli sve nevolje nadajući se boljem životu u budućnosti. Sada je možda vreme da ponovo navučemo iste one cipele u kojima smo prelazili sve one granice na putu do ovde, sada je možda vreme da putujemo još nekoliko desetina kilometara; ali ovoga puta ne sami već svi zajedno, ka stvaranju boljeg sveta.

Tražiocima azila u južnim pokrajinama: dana 8. septembra okupićemo se u Vircburgu i bićemo radnosni zbog svih i svakog od vas koji nam se pridružite.

Tražiocima azila iz drugih pokrajina, a koji dele naše brige i nezadovoljstvo: daćemo sve od sebe da dođemo do vaših kampova, da zajedno sa vama krenemo ka Berlinu.

Za više informacija kontaktirajte:

Kontakt za južnu i istočnu Nemačku

Email:Ashkan.Khorasani@gmail.com
Telefon: 017679837911

Kontakt za severnu i zapadnu Nemačku

Email:cheislive@gmail.com
Telefon:017669381085

Koordinacioni štrajkački odbor tražioca azila u Nemačkoj

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *