Još jedna represija nad web-siteom Non-Fides.fr

non-fides

U utorak, 22. januara u 16:45, BRDP je pokucala na vrata Oliviera i najavila: “pretres!”. Ovaj put se Olivier našao na meti zato što je na njegovo ime registriran web-site Non-Fides.fr. Još jednom policija traži autora članka “Correspondants de nuit: des agents de proximité de la guerre aux pauvres” (“Noćni dopisnici: agenti rata protiv siromašnih”), objavljenog najprije 6. listopada 2010. na Indymedia Nantes, a kasnije i na drugim siteovima (uključujući i Non-Fides). Tekst je distribuiran u Bellevilleu i u sjeveroistočnom Parizu, zbog čega se gradska vlast i petoro noćnih korespondenata[1] žalilo zbog “klevete” i “poticanja na počinjenje kaznenog djela, bez učinka”. Od tada su obavljena brojna ispitivanja kao i pretraga stana u kojem živi anarhist Dan.

Iza ove malene anegdotske istrage, mada policajci znaju da neće postići mnogo u smislu represije, stoje “specijalne jedinice” (DCRI[2], SAT[3] itd.), a iza ovih tužilac, kako bi držali “pod pritiskom” osobe pod istragom zbog sabirnih centara za imigrante i sabotaža bankomata[4], a istovremeno ažurirali podatke krađom računala, USB memorije itd. Podrazumijeva se da nikakvo vrpoljenje državnih represivnih snaga neće zaustaviti našu pobunu.

Bez straha i pomirbe, živio društveni rat.

Neki anarhisti

***
Napomena.: BRDP se predstavlja kao “predziđe antiterorističkih jedinica” (citirajući policiju), specijalizirana za represiju klevete, uključujući i prijetnju, što su i već pokazali u svojoj istrazi u tekstu “Analyse d’un dossier d’instruction antiterroriste” (“Analiza dosijea o antiterorističkoj istrazi”), u kojem ispituju druga osumnjičenog za održavanje bloga “Même pas peur“, a zatim Oliviera i Camilleu, u januaru 2011., nakon što ih je uhitila antiteroristička policija

[1] “Noćni korespondenti” su građanska policija, održavaju društveni mir nadzirući i šikanirajući siromašne te prijavljuju kršenje zakona; ohrabruju stanovnike da prijavljuju susjede koji glasno puštaju muziku ili se sakupljaju na javnim mjestima.

[2] Središnja uprava za unutarnju obavještajnu agenciju.

[3] Antiteroristička jedinica.

[4] Akcije sabotaže bankomata između 2008. i 2009. godine u znak solidarnosti sa pobunom koja je 2008. spalila do temelja najveći sabirni centar za imigrante Vincennes u Parizu. Oko stotinjak bankomata je razbijeno, zapaljeno, eksplodiralo ili zaliveno kiselinom. Antiteroristička jedinica je uhitila brojne anarhiste i druge revolucionarne drugove pod optužbom za sudjelovanje, uključujući Oliviera i Dana.

izvor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *