Ferrara (Italija): Vijesti o zatvorskoj cenzuri Alfredu i Nicoli

28. januar – Nastavlja se cenzura i svojevoljna zapljena poslane i dobivene pošte i anarhističke štampe, na odjelu Visokog Nadzora zatvora u Ferrari: pisma i vijesti štampane sa anarhističkih sajtova i blogova kasne tjednima, anarhistička štampa na engleskom jeziku zadržana je i u zaplijeni već dva mjeseca, pisma upućena zatvorenim drugovima u inozemstvu blokirala je i zaplijenila cenzura.

Podsjetimo da su u ferrarskom odjelu AS2 [nap.prev. visokog nadzora] zatvorena jedino tri anarhista [nap prev. Adriano Antonacci, Alfredo Cospito i Nicola Gai ] i da im je onemogućen svaki kontakt s ostalim zatvorenicima. Sve to ometa, odnosno čak sprječava, svaki aktivni doprinos raspravama izvan zatvora, budući da vijesti stižu u zakašnjenju, i na kapaljku.
Nadasve je Alfredo tražio da se situacija javno objavi (posljednji slučaj – o kojem ga je prošli tjedan informirala zatvorska uprava) – zapljena jednog njegovog pisma/intervjua upućenog drugovima iz ZVĆ, u grčkom zatvoru, koje je blokirano prije dva mjeseca i nije nikada izašlo iz zatvora), uz naglasak na solidarnost i bliskost sa svima koji nastavljaju djelovati, u Italiji i u inozemstvu, sa zatvorenim drugovima, a posebice sa drugaricom Tamarom Sol Vergarom, koju je otela čileanska država zato što je napala stražare banke Banco de Estado, u znak solidarnosti sa Sebastianom Oversluijom, anarhistom ubijenim tokom ekproprijacije.

nidieunimaitres@gmail.com

Adresa drugova:
Alfredo Cospito – Nicola Gai
C.C.Ferrara, Via Arginone 327
44122 Ferrara – Italija

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *