Barselona: Izveštaj sa demonstracija u znak solidarnosti sa uhapšenima u “Operaciji Pandora”

barselona-sloboda-za-zatvorenike-1024x581
Sloboda za zatvorenike/ce (A)
barselona-ne-plasimo-se-1024x591
Ne plašimo se

barselona-1024x584-1

barselona-anarhija-1024x595

barselona-santander-1024x560

barselona-unisten-bankomat-1024x601

U subotu 27. decembra 2014, oko 17h, demonstranti su izašli na ulice u centru Barselone u znak solidarnosti sa anarhistima i anarhistkinjama uhapšenim u kontekstu “Operacije Pandora” po zahtevu sudije-dželata Havijera Gomeza Bermudeza.

Demonstranti su počeli marširati širokim ulicama, uzvikujući slogane solidarnosti sa zatočenima, kao i protiv policije, zatvora i države. Demonstracije su završene u području Grasije. Po ulasku u ovo naselje, drugovi i drugarice koji su imali kapuljače na glavama, neobuzdano su napali mnoge filijale banaka, nekoliko multinacionalnih radnji kao i hotel sa pet zvezdica Kaza Fuster (Casa Fuster / ovaj hotel je 1936. godine bio konzulat nacističke Nemačke u Barseloni; u proleće 1937. u njemu se nalazilo sedište Odbrambenog komiteta revolucije dok ga 1939. nije preuzela Falanga, a luksuzni hotel je postao tokom tranzicije nakon što ga je Pokret udruženih naselja pokušao pretvoriti u socijalnu ustanovu).

Uprkos pretnjama policije da će napasti demonstrante, dobar deo drugova i drugarica držao se zajedno kako bi nastavili sa napadima na predstavnike kapitala u ovom gradu. Dan smo okončali nakon odlaganja materijala korišćenog u napadima, a potom se u grupama udaljili iz tog područja.

Nije bilo izveštaja o hapšenjima.

Trenutno oslobađanje naših drugova i drugarica!

Zapalimo ovaj socijalni mir izgrađen na našom zatvorenom braćom i sestrama.

Smrt državi, živela Anarhija.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *