Grčka: Napad na Indimedija Atina i radio 98fm

Molimo prošitire ovu vest: napadnuti su Indimedija Atina i slobodni radio 98fm.

U petak 12. aprila u 13h – demonstracije na centralnom trgu kampusa Zografu, Atina.

Saopštenje kolektiva Indimedija Atina:

Represija neće proći!

U četvrtak 11. aprila 2013., tri kontrainformaciona medija antagonističkog pokreta (athens.indymedia.org, radio 98FM i radio Entasi) našla su se na udaru državne represije.

Nakon pritisaka od strane tužioca, prekinuta im je veza ka Internetu.

U vreme kada se celo društvo bori čak i za dah, usled finansijske, političke i društvene represije, manja ili veća čvorišta lokalnih borbi, manje ili veće radničke borbe, osvežavaju  i ulivaju nadu; oni su ti koji nose iskru revolucije, koji inspirišu i seju subverzivne, radikalne ideje za rušenje, jednom za svagda, ovog sveta eksploatacije…

Baš u ovim trenucima, zato što su pravi teroristi prestravljeni društvenim otporom, vlasti pokušavaju da nametnu komunikativno mračnjaštvo mainstream medija.

Ućutkivanja i represija kontrainformacionih medija neće proći sa sitnim slovima na poslednjim stranicama njihovih prljavih novina i stanica.

Naš odgovor će premašiti smešne proslave fašista i onih na vlasti. Kontrainformacioni mediji su naši mediji, oni su glas naših borbi koji nam pokazuje put ka svetu koji želimo.

Pozivamo sve one koji se bore i pružaju otpor na protestno okupljanje u petak 12. aprila na trgu kod Politehničke škole, Zografu.

izvor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *