Atena: Pismo anarhista Stefanosa Amilitosa, u pritvoru zatvora Koridallos

riot

PSI ČUVARI, ČUVAJTE VAŠE GOSPODARE [slogan policajcima]

Petak noć, 19. aprila 2013. u Egzarhiji: nekoliko je osoba odlučilo na konkretan način pokazati MAT-u (policijske jedinice grčke policije za uspostavljanje reda) da su na tom području nepoželjni. Uslijedili su sukobi, suzavci i potjere. Nakon što sam napustio društvo prijatelja s kojima sam sjedio u kafeu, uputio sam se prema ulici Tzavella gdje mi je prijatelj posudio motor. Tu su me napali motorizirani panduri DELTA, moderna verzija smeća kao što je bio Bourandas [glavni oficir policijske motociklističke jedinice u vrijeme njemačke okupacije Grčke], čiji je jedini zadatak lokalizirati i eliminirati disidente ili jednostavno svakog tko im se ne dopada. Rekli su mi da me vode u GADA (ravnateljstvo atičke policije) samo zbog identificiranja.

U sjedištu policije dolazi do promjene. Nasumnično privođenje pretvara se u hapšenje zato jer su se niotkud pojavili inkriminirajući dokazi (rukavica, ovratnik i upaljač, pronađeni navodno u mojem posjedu), mada nijedan od tih predmeta nije naveden u izvještaju o uhićenju. Onda sam otkrio da postoje svjedoci protiv mene (DELTA policajci), koji tvrde u identičnim izjavama da su u meni izdaleka prepoznali (premda nešto višeg i drugačije kose)… osobu koja im je, prekrivenog lica, prijetila “posprdno” mašući molotovom u ruci.

Ostalo je teklo kao što se i moglo očekivati. Naredili su pritvor, mada sami njihovi zakoni jasno kažu da ne postoje uvjeti za poduzimanje takve krajnje mjere. Uostalom, takvi su slučajevi više ili manje poznati, kao što ja nisam ni prvi ni posljednji slučaj u kojem će suci prekršiti vlastite zakone, koje oni navodno poštuju, kako bi osudili nekoga od nas, proletera, nekoga tko dolazi iz “donjih redova” ovog svijeta.

Čekajući dva mjeseca da vidim kada i da li imaju namjeru otpustiti me iz zatvora, uzimajući u obzir i njihove napore da me okrive na temelju spornog DNK izvješća, shvaćam da su psi čuvari Moći u pravu: mada “ne postoje” zakonski temelji za moje uhićenje i pritvor, “postoje” ipak drugi i još važniji. Osuđen sam za okupiranje Politehničke škole 1995., za sudjelovanje u kolektivnim sukobima i projektima bez pokrovitelja i vođa, zbog moje solidarnosti sa svima koji urlaju “Uzmaknite izdajice, naprijed drugovi!” na ulicama i stadionima, u skvotovima i sudnicama, zbog moje solidarnosti sa svima koji prkose državnom monopolu nad nasiljem, koji se ne daju uništiti i odbijaju domaćim i stranim elitama otvoriti put za zgrtanje kapitala…

Kriv sam bez suđenja, kriv sam zbog potpuno identičnih izjava fašističke kriminalne bande danas zvane DELTA, umjesto Organizacija X kao u doba nacističkog režima. Zato jer svatko tko se ne pokorava državi, šefovima i njihovim fašistima može samo izgledati kriv u očima i ušima onih koji nas ugnjetavaju i uzaludno pokušavaju slomiti, može biti samo unutarnji neprijatelj ili jednostavno suvišan i idealan za “skladištenje” u njihove tamnice. Kriv zato što kao i brojni drugi muškarci i žene u Egzarhiji, nisam uvijek samo ispijao vino u barovima na trgu, nego nepokrivenog lica često uzvikivao onima koji su razbijali glave i dostojanstvo prosvjednika i običnih prolaznika: PSI ČUVARI, ČUVAJTE VAŠE GOSPODARE!

Stefanos Amilitos
Prvo krilo zatvora Koridallos
12. juna 2013.

P.S. Solidarnost sa Kostas Sakkasom, koji je u štrajku glađu od 4. juna, i sa Gerasimos Tsakalasom; oba druga se nalaze već 30 mjeseci u pritvoru tamnica Demokracije.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *