Bremen, Njemačka: Zapaljeno vozilo Deutsche Telekoma i uništen automobil Siemensa

war-networks

U noći između 29. i 30. maja zapalili smo jedno vozilo Telekoma na parkiralištu istog poduzeća, u ulici Mary-Sommerville (kraj sveučilišta).

Deutsche Telekom* je samo jedno od mnogih nehumanih poduzeća. Prije nekoliko godina je najprije kupio značajan dio dionica grčkog OTE, da bi zatim podijelio otkaze 2.000 osoba, u periodu kad je bilježio visoke profite. Preuzeo je i ulogu sigurnosnog tijela s različitim pokušajima OTE protiv Indymedia Atena, sve dok u aprilu 2013. nije isključio povezanost medija s njenim serverom, uz prijetnje i ucjene. Inymedia Atena je bila važna platforma nadasve za socijalne pobune.

Telekom je također prisutan i u civilno-vojnoj suradnji. Podružnica T-Systems, u 100% vlasništvu, igra ključnu ulogu u vojnoj industriji, i već je nekoliko desetljeća odgovorna za sektor tehnologije obrane. Osim toga, T-Systems pruža informacije i tehnike komunikacije za upotrebu oružja, održava telefonsku mrežu Bundeswehra (njemačkih vojnih snaga) te vojne satelitske komunikacije i optičke kablove ratnih brodova.

Istovremeno je u četvrti Walle vozilo poduzeća Siemens, na uglu ulice Brabant i Osterlinge, onesposobljeno uslijed bombardiranja bojom.

Siemens je još jedan od autora vojne industrije. Na primjer, potpisao je ugovor s Bundeswehrom i IBM-om za realizaciju Projekta Herkules. Jedan od aspekata ovog projekta je podrška njemačkih vojnih snaga putem informacionih tehnologija na polju administracije i logistike.

Poduzeća kao Deutsche Telekom i Siemens ostvaruju profite kroz ratove, patnje, ucjene i gušenja. To nećemo prihvatiti.

Solidarni smo sa svim akcijama protiv Telekoma. Pozdravljamo drugove u Ateni. Za napad na oružane industrije i ratne profitere u Bremenu i posvuda.

RAT POČINJE OVDJE – ZAUSTAVIMO GA!

autonomne grupe

* [nap.prev] Tvrtka Deutsche Telekom posjeduje slijedeće telefonske kompanije: AMC Albanija (97&), austrijski T-Mobile (100%), Globul i Novatel Bugarska (100%), Hrvatski Telekom (51%), češki T-Mobile (60%), makedonski Telekom (51%) i T-Mobile Makedonija (100%), grčki OTE (40%) i Cosmote (100%), mađarski Telekom (60%), crnogorski Telekom (76%), holandski T-Mobile (100%), poljski T-Mobile (100%), Cosmote Romanian Mobile (70%) i Romtelecom (54%), slovački Telekom (51%), ukrajinski Novatel (60%), USA T-Mobile (100%); a putem svojeg poduzeća T-Systems (informacijsko-tehnološke usluge) prisutna je svim europskim zemljama te Rusiji, Turskoj, Kanadi, Meksiku, SAD-u, Argentini, Brazilu, Hong Kongu, Indiji, Japanu, Maleziji, Singapuru, Kini i Južnoafričkoj Republici. Neki od partnera: SAP, EMC, Microsoft, Siemens, Cisco, Intel, Hitachi, Oracle, Shell, Clariant, Daimler, Mercedes Benz, ThyssenKrupp…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *