Grčka: Prikaz solidarnog prosvjeda pred zatvorom u Larissi, u znak solidarnosti sa štrajkašem glađu Spirosom Stratoulisom

larissa-prison

larissa-mens-prison

banner-larissa-prison
Protiv neprijatelja slobode

larissa-prison-soli-gathering-for-s.stratoulis

soli-gathering-at-larissa-prison
Solidarnost sa S.Stratoulisom, u štrajku glađu od 11.11.

U srijedu 20. novembra 2013., u 18 sati, okupilo se oko 200 solidarnih drugova iza zatvora Larissa, gdje smo uspjeli ostvariti vizualni kontakt sa ćelijom druga Spirosa Stratoulisa.

Spirosu je ovo 11. dan štrajka glađu, kojeg je započeo 11. novembra zbog pravosudnog postupka, tražeći smjesta prestanak osvete i neosnovanog progona koji se vode protiv njega, a konkretiziraju se u odbijanju pogodnosti izlazaka (usprkos činjenici da su mu prije regularno dozvoljavane pogodnosti izlaska) te njegovog prava na otpuštanje uz jamčevinu.

Zadržali smo se sat i po ispred zatvora, uzvikivali parole i bacali petarde, u namjeri da Spirosu Stratoulisu pošaljemo snažnu poruku solidarnosti i podrške. Uspjeli smo, mada samo na tren, razbiti zidove koji nas razdvajaju i pridružiti naše glasove glasovima zatvorenih boraca i drugih zatvorenika.

Pošto smo imali i razglas pročitali smo tekst solidarnosti sa Spirosom. Okupljanje su podržali drugovi iz gradova Solun, Volos, Karditsa, Kozani, Xanthi i Larissa.

STRAST ZA SLOBODOM JE JAČA OD SVIH ZATVORA
NITKO NEĆE BITI OSTAVLJEN SAM U RUKAMA DRŽAVE

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *