Grčki zatvori: Zatvorenici ZVĆ prekinuli štrajk glađu s obzirom na predstojeće puštanje članica njihove porodice

Dana 4. aprila 2015., zatvorenici Zavere vatrenih ćelija objavili su kraj svog štrajka glađu, predviđajući da će majka i partnerka Gerasimosa Cakalosa uskoro biti puštene iz zatvora. Slede odlomci iz njihovog saopštenja.

Danas je dan u kom se, u zidovima zatvorskog sveta koji nas okružuje, otvara pukotina. Nakon 32 dana štrajka glađu, majka Hristosa i Gerasimosa Cakalosa, kao i Gerasimosova životna saputnica, ubrzo će izaći iz zatvora i ponovo biti slobodne. (…)

Ova pobeda nije rezultat samo štrajka glađu Zavere vatrenih ćelija. To je pobeda mnogih solidarnih ljudi, onih koji su socijalni mir razbili paljevinama, okupacijama, sabotažama, demonstracijama, protestnim okupljanjima, nenajavljenim intervencijama i koji su gradove pretvorili u polja ustaničkih trenutaka, a okupirane zgrade u žive laboratorije subverzivnih situacija. (…)

Danas smo okončali štrajk glađu, porazivši strašila vlasti koja su našu rodbinu želela u zatvoru. ALI, u isto vreme, nastavlja se štrajk glađu preostalih političkih zatvorenika i zatvorenica koji su postavili/e šire zahteve. Naredni dani su kritični kako po pitanju njihovog zdravlja tako i uloga ukupne anarhične borbe. (…)

SNAGE I SOLIDARNOSTI za anarhističkog druga, člana Revolucionarne borbe, Nikosa Maziotisa i Mrežu utamničenih boraca.

POBEDA ZA BORBU KOJU VODE ZATVORENICI I ZATVORENICE U ŠTRAJKU GLAĐU

SVE SE NASTAVLJA…

Zavera vatrenih ćelija – FAI/FRI
Zatvorska ćelija
4.4.2015.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *