Meksiko Siti: Solidarnost ne zna za granice

mexico-df-1024x768

Na transparentu piše: “Od Meksika do Grčke: Skaramaga, Vila Amalija i svi ostali skvotovi nisu sami! Solidarnost je jedno od naših oružja! Ne očekujte nas, mi smo vaš najgori košmar, krv i meso, i već smo tu!”

U popodnevnim satima 10. januara, drugovi-drugarice iz Contra Info postavili su transparent na ogradu u krugu grčke ambasade u Meksiko Sitiju, kao mali gest solidarnosti sa našim drugovima koji su kidnapovani tokom iseljenja skvotova Vila Amalija i Skaramaga u jutranjim/poslepodnevnim časovima 9. januara u Atini.

“Drugovi, drugarice! Vreme je da razbijemo ovaj krug koji blokira naše umove i sa očiju skinemo povez  koji zaslepljuje razum, i ispljunemo reči sa plamenim vrhom, vatru koja razara ovaj korumpirani sistem koji nas je okovao za kandže kapitala. A na njegovom pepelu izgradićemo novi svet slobodnih muškaraca i žena (iz pesme “Za novi svet/Por Un Mundo Nuevo” grupe Los Muertos de Cristo).

Kontra-informativne reči sa plamenim vrhom. Ni ovaj projekat, niti sama solidarnost ne znaju za granice; a Sloboda još manje.

mexico-d.f.-1024x768

Dalje ruke od skvotova, jednom za svagda!
Hitno oslobađanje onih koje su kidnapovali
kerovi države/kapitala!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *