Berlin: Pandurski automobil zapaljen za Lambrosa Fundasa, kao i u znak solidarnosti sa štrajkačima/cama glađu u grčkim zatvorima

berlin
berlin-lihtenberg
Prestali ste biti ljudi onda kada ste se prijavili za odvratnu profesiju

Za vaš usrani poredak ubijate svuda po svetu zbog demokratskog mira. Veoma pripremljeni i naoružani do zuba lovite ljude u pneumatskim čamcima kako biste ih sa najlepšim pozdravima “Made in EU” poslali na dno Sredozemnog mora. Ukoliko to nije dovoljno izbeglice raskomadate  i u kontejnerima razbacate širom Atine. Vaše inherentno fašističke karakteristike danas su sve vidljivije. Strah da budete viđeni u javnosti sa fašističkim seronjama brine vas taman koliko i egzekucija bespomoćnog beskućnika pred kamerama. Na izborima u Grčkoj više od polovine pandura glasalo je za “Zlatnu zoru” u izbornoj jedinici Atika, što nije iznenađujuće, baš kao ni upletenost svih represivnih aparata Nemačke sa njihovim drugarima iz “Nacionalsocijalističkog podzemlja” (NSU). Argument o jednoj crnoj ovci ne uzimamo u obzir. Postoji čitav sistem koji stoji iza toga; dominacija vlasti koja se svom svojom snagom drži svoje moći i koja zbog toga ne preza ni od čega.

Dosta nam je toga da svakodnevno čitamo vesti u kojima vas slave kao heroje ovog društva mrtvog mozga. Ali takve proslave morate imati bez nas. Dozvolite da vam kažemo jednu stvar: ići ćemo na vas sve dok nas ne utamničite ili ubijete.

Preuzimamo odgovornost za paljenje pandurskog automobila na stanici Lihtenberg. Ovaj datum smo izabrali kao minimalni gest protiv zaborava i u znak sećanja na Lambrosa Fundasa koga su panduri ubili 10. marta 2010. u Atini.

Stojimo solidarni/e sa štrajkačima/cama glađu u grčkim zatvorima, iako smatramo da je problematično imati zahteve prema državi jer bi to kod države moglo stvoriti iluziju da je priznata kao partner za pregovore.

PS: Pozdravljamo one koji su zapalili policijski automobil u Eksarhiji 6. februara 2015. i one koji su 26. februara konsenzus mirnih demonstracija razbili molotovljevim koktelima.

Za ukidanje svih zatvora!
Moći i snage svim štrajkačima/cama glađu u grčkim zatvorima.
Za Anarhiju.

berlin-lihtenberg2

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *