Italija: Uhapšena dvojica drugova i optužena za napad na Adinolfija

Nakon dugog ljeta u kojem su pokrenute akcije “Ardire”, “Mangiafuoco”, “Ixodidae (Zecca)” and “Thor” anarhisti su postali glavni unutarnji neprijatelj, kojeg treba sterilizirati da bi se izbjegle opasne i štetne zaraze virusom neprijateljstva i borbi.

Represivna operacija, koju je organiziralo đenovsko Državno odvjetništvo nakon ranjavanja Adinolfija (direktora poduzeća Ansaldo Nucleare) 7.5.2012., dovela je pripadnike ROS-a (specijalne jedinice karabinjera) i Digos-a (politička policija) u stanove brojnih drugova, a dvojica anarhista iz Torina, Alfredo Cospito i Nicola Gai uhapšena su 14.9.2012.; anarhistkinja Anna Beniamino je pod istragom, ali nije u zatvoru.

Vijesti koje dolaze iz režimskih medija govore o pretresima na području gradova Torino, Cuneo, Pistoia i Bordighera. Također, prema vijestima iz režimskih medija, u posjedu istražitelja navodno postoji snimka na kojoj se Alfredo i Nicola vide na željezničkoj stanici u Đenovi,kao i podaci sa nadzornih kamera (dajući vlastima mogućnost za biometrijsku metodu prepoznavanja lica), itd.

Alfredo, Anna i Nicola već mjesecima javno objavljuju dokaze o stalnom nadzoru kojem su podvrgnuti: prislušni uređaji i kamere u stanu, stalna

policijska praćenja (vidi i, ii, iii, iv).

Dvojicu drugova drže u zatvoru u Torinu, dok čekaju na validaciju njihovih hapšenja/pretkrivičnog pritvora. Moguće je da će u narednim danima biti prebačeni u drugu jamu pakla.

U međuvremenu, možete napisati i poslati telegrame na:

Nicola Gai

Alfredo Cospito

C.C. via Pianezza 300, IT-10151 Torino

Solidarnost s drugovima i drugaricama pod istragom i pretresima!

Sloboda za Nicolu i Alfreda!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *